Gazdaság

Egyre több minőségi csokoládét fogyasztanak a magyarok

Az édességgyártók 10 milliárd forint feletti decemberi és rekord éves forgalomra számítanak 2018-ban.

2018.12.05 15:41MTI

Egyre több minőségi, magasabb kakaótartalmú csokoládét fogyasztanak a magyarok - mondta Intődy Gábor, a Magyar Édességgyártók Szövetségének (MÉSZ) főtitkára az M1 aktuális csatornán szerdán.

Hozzátette: többek között a magyar élelmiszerkönyv szabályai biztosítják az egyre magasabb minőségű csokoládétermékeket.

Elmondta: az édességgyártók 10 milliárd forint feletti decemberi és rekord éves forgalomra számítanak 2018-ban. Általában 3500 tonna szaloncukor, 700 tonna csokoládémikulás fogy karácsony táján, ami egy átlagos fogyasztó esetén fél kilogrammnyi édességet jelent.

A vásárlók kétharmada még mindig az 1960-as években megjelent, klasszikus zselés szaloncukrot részesíti előnyben, ezt követi a marcipános, illetve mogyorós ízesítés - ismertette Intődy Gábor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.