Pénzügy

Bezárja budapesti Oktogon fiókját a CIB Bank

A bankfiókok fokozatosan inkább a tanácsadás helyszíneivé válnak, míg a pénzügyi tranzakciók egyre nagyobb része digitális csatornákra terelődik.

2018.12.04 20:34MTI

A CIB Bank február 1-jén - 2021-ig szóló stratégiai célkitűzéseivel összhangban - bezárja budapesti Oktogon fiókját - tette közzé a hitelintézet kedden, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A CIB Bank korábban bejelentette Bécsi úti, valamint gazdagréti fiókjának bezárását is november 30-ával.

A közlemény szerint a CIB kiemelten fontosnak tartja a digitális átállást és a költséghatékonyság javítását. Az anyavállalatával, az Intesa Sanpaolo Bankcsoporttal közösen meghatározott stratégia szerint a CIB Bank egészét átható digitális átállást hajtanak végre a fizikai hálózat szerep- és feladatkörének átalakításával párhuzamosan. A bankfiókok fokozatosan inkább a tanácsadás helyszíneivé válnak, míg a pénzügyi tranzakciók egyre nagyobb része digitális csatornákra terelődik.

A CIB Bank közel 70 fiókjával továbbra is országos lefedettséget biztosít. Univerzális szolgáltatóként kíván jelen lenni a piacon, és változatlanul értéknek tekinti a személyes kapcsolatot ügyfeleivel, miközben tovább erősíti digitális csatornáin elérhető szolgáltatásai körét - írták.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.