Agrár

Romániában az idei gabonatermés meghaladta a 30 millió tonnát

Búzából 10,2 millió tonna termett, 2,3 százalékkal több a tavalyi 10 millió tonnánál.

2018.12.03 17:29MTI

Romániában az idei gabonatermés meghaladta a 30 millió tonnát a tavalyi 27 millió tonnát követően - közölte hétfőn Petre Daea román mezőgazdasági miniszter.

A miniszter elmondta, hogy búzából 10,2 millió tonna termett, 2,3 százalékkal több a tavalyi 10 millió tonnánál.

A miniszter szerint Romániában volt a legnagyobb a kukorica-, illetve a napraforgótermés Európában. Emlékeztetett, hogy a kukorica begyűjtése még nem ért véget, de már meghaladták a 18 millió tonnát, a napraforgótermés elérte a 3,35 millió tonnát. Románia az idén 2,415 millió hektáron termelt kukoricát és 1,01 millió hektáron napraforgót.

A terméshozamra vonatkozó adatokat a mezőgazdasági minisztérium várhatóan a következő napokban teszi közzé. Romániában a gabonaültetvények az ország területének 60 százalékát teszik ki, az ország az Európai Unió nyolcadik legnagyobb mezőgazdasági termelője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.