Ünnep

DK: fizessenek a szállítócégek, ha késve viszik ki a csomagokat!

A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, hogy alkosson olyan törvényt, amely kártérítésre kötelezi azokat a szállítócégeket, amelyek késve viszik ki a csomagokat.

2018.12.02 21:30MTI

A DK frakciószóvivője szombati, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a karácsonyhoz közeledve az interneten rendelt ajándékokat sokszor egyáltalán nem vagy csak késve szállítják ki. Gréczy Zsolt hangsúlyozta, hogy ezeknek a késéseknek semmilyen következményük nincs a szállítást végző cégekre nézve.

A késést büntető törvény a tisztességes vállalkozásoknak kedvezne, mert a kártérítés veszélye miatt senki nem vállalna olyan kiszállítási határidőt, amelyet nem tud betartani - jelentette ki.

Más témában feltett kérdésre azt felelte, hogy az irodájuk leégése után indított adománygyűjtés során eddig körülbelül 11,5 millió forintot kaptak.

Gréczy Zsoltot megkérdezték a jobbikos Szávay István ügyéről is, amivel kapcsolatban a DK frakciószóvivője kijelentette, hogy nincs helye az Országgyűlésben annak a képviselőnek, aki erőszakot alkalmaz és így beszél.

A Hír TV korábbi videoriportja szerint Szávay István a párt egyik tisztújító kongresszusán párttársai előtt azt állította, előző nap "lezsidózott", majd megütött egy nőt egy budapesti szórakozóhelyen, miután az illető azt mondta, hogy "nácibűz" van. Szávay István az ügy miatt csütörtökön lemondott parlamenti jegyzői és frakcióvezető-helyettesi tisztségéről.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.