Versenyhivatal

A GVH vizsgálja a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány befolyásszerzését

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) csütörtökön közleményben tudatta, hogy vizsgálja a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány szerdai bejelentését az Opus Press, az Echo TV, a New Wave Media Group és a Magyar Idők Kiadó feletti irányítás megszerzéséről.

2018.11.29 10:27MTI

A GHV a tranzakcióról szóló bejelentést szerdán kapta meg. A tranzakció eredményeként a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány közvetlen egyedüli irányítást szerez az Opus Press Zrt., az Echo Hungária TV Televíziózási, Kommunikációs és Szolgáltató Zrt., a New Wave Media Group Kommunikációs és Szolgáltató Kft. és a Magyar Idők Kiadó Kft. felett.

A tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról szóló törvény szerint a hatóság a bejelentés beérkezését követő 8 napon belül dönt arról, hogy indokolt-e a bejelentés alapján eljárást indítani. Ha nincs ok vizsgálatra, akkor a GVH hatósági bizonyítványt ad ki a bejelentőnek arról, hogy nem indít versenyfelügyeleti eljárást.

Amennyiben a GVH összefonódás vizsgálatát rendeli el, az ügyintézési határidő 30 nap vagy 4 hónap lehet attól függően, hogy milyen okból került sor az összefonódás vizsgálatának elrendelésére. A versenyfelügyeleti eljárásra irányadó jogszabályok szerint bizonyos eljárási cselekmények időtartama nem számít bele az ügyintézési határidőbe - közölte a hivatal.

A bejelentésről szóló tájékoztatás a GVH honlapján olvasható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.