Fejlesztés

Új vasúti híd épült a Lajtán

A vasútvonal a Budapest-Varsó közötti nemzetközi pálya része.

2018.11.28 00:30MTI

Nyolcszázmillió forint saját forrásból új vasúti hidat építtetett a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. a Lajtán a Rajka-Hegyeshalom vonalon - tájékoztatta a vasúttársaság kedden az MTI-t.

A közlemény szerint a 29 méter hosszú hídon november elején megindult a vonatforgalom.

A próbaüzem alatt óránként negyven kilométeres sebességkorlátozás van érvényben, de várhatóan december közepétől a pálya többi szakaszán érvényes óránkénti száz kilométeres sebességgel tudnak majd közlekedni a vonatok.

Az új hídszerkezet Nyíregyházán készült, tréleren szállították a helyére.

A vasútvonal a Budapest-Varsó közötti nemzetközi pálya része.

Az elbontott vasúti híd 1931-ben készült. A második világháború végén megrongálódott, 1957-ben állították helyre. Egy 2014-ben készült statikai vizsgálat szerint azonban a híd szerkezeti elmei elhasználódtak, szükségessé vált a csere.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.