Hiány

Román buszsofőrök jöhetnek Magyarországra, akkora a hiány

Munkaerőkölcsönzésre irányuló szerződést kötött egy román székhelyű céggel a Középnyugat-Magyarországi Közlekedési Központ.

2018.11.21 13:07ma.hu

Egy most megjelent hirdetmény alapján azt írja az Mfor, hogy úgy tűnik, akkora a munkaerőhiány Komárom és Fejér megyékben, hogy már a határon túlról is csábítják az alkalmazottakat. Legalábbis erre enged következtetni a hirdetményben szereplő felhívás.

Eszerint ugyanis október 19-én kötött szerződést a Középnyugat-Magyarországi Közlekedési Központ (KNYKK) a marosvásárhelyi Future Job Europe SRL-lel munkaerő biztosítás tárgyában. A szerződés értelmében a KNYKK

- autóbuszvezetőt,
- autószerelőt,
- autóvillamossági szerelőt,
- autófényezőt
- és karosszéria lakatost foglalkoztatna.

Azt, hogy határon túliakkal töltenék fel az üres álláshelyeket, részben a romániai székhelyű társasággal történő szerződés támasztja alá, részben pedig a leendő alkalmazottra irányuló nyelvtudást érintő kritérium. Ugyanis a KNYKK kiemeli:

tekintettel arra, hogy a szabályzatokat ajánlatkérő kizárólag magyar nyelven biztosítja a munkavállaló részére, így a kölcsönzött munkaerőnek - a feletteseivel való kommunikáció - illetve az autóbuszvezető munkakör esetében az utazóközönséggel való kommunikáció érdekében tudnia kell minimum középszinten magyar nyelven kommunikálni.

A többi keresett szakember esetében pedig szakmai szintű nyelvismeret is szükséges.

Future Job Europe-pal megkötött szerződés nettó 248,27 millió forintról szól, ami pontosan annyi, amekkora fedezet erre a célra a KNYKK rendelkezésére állt. A Future Job Europe nemcsak saját honlapján, hanem a Facebookon is hirdeti az buszvezetői állást. Eszerint kiemelt órabér, pótlékolási rendszer és jelenléti bónuszt kínálnak a dolgozóknak.

Az Mfor azonban megjegyzi, az azonban nagy kérdés, hogy ha csak október 19-én kötötték meg a szerződést, hogy lehet, hogy már június 15-én közzétették az első felhívást a közösségi oldalon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.