Csőd

Nem rekedt külföldön utasa a csődbe ment Fáraók Toursnak

Az elmaradó utazásokkal kapcsolatban sem érkezett egyelőre kárbejelentés.

2018.11.12 10:25MTI

Nem rekedt külföldön utasa a csődbe ment Insight Tours Kft. Fáraók Tours utazási irodának, legalábbis a biztosítóhoz nem érkezett bejelentés hazautazni nem tudó utasokról - közölte az Kft-hez tartozó iroda vagyoni biztosítékát kezelő Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe az MTI-vel hétfőn.

Az elmaradó utazásokkal kapcsolatban sem érkezett egyelőre kárbejelentés, azokat a biztositek@colonnade.hu címre várják.

Budapest Főváros Kormányhivatala november 9-én törölte az irodát a hatósági nyilvántartásból, és egy évre eltiltotta az utazásszervezői és közvetítői tevékenység folytatásától.

A kormányhivatal hétfői közleménye szerint azért döntöttek így, mivel a Fáraók Tours utazási irodát működtető Insight Tours Kft. a kormányhivatal ellenőrzése során nem volt képes hitelt érdemlően igazolni azt, hogy a továbbiakban is képes utasai el- és hazautaztatását biztosítani. A hatósági döntés értelmében az utazási iroda köteles a befizetett előlegeket és részvételi díjakat teljes összegben visszafizetni. Amennyiben erre nem képes, úgy az utazási iroda vagyoni biztosítékát szolgáltató Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe biztosítótársaság fogja megtenni a szükséges intézkedéseket az utazási iroda vagyoni biztosítékának terhére - írták.

A Fáraók Tours honlapján közzétett közlemény szerint az egyiptomi zavargások utáni gazdasági nehézségek miatt jelentős pluszköltsége keletkezett a cégnek. Mint írták, mindent megtettek annak érdekében, hogy a megnövekedett repülőjegyár, szállásköltségek, és egyéb kötelező kiadások ellenére biztosíthassák a kiutazást, de végleg befejezik működésüket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.