Közlekedés

1200 kilométernyi közút rendbetétele kezdődött meg idén

106 milliárd forintot a magyar állam biztosított a komplex útfelújítási programhoz.

2018.11.06 12:29MTI

Százhatvan milliárd forintos hazai és uniós forrásból csaknem 1200 kilométernyi mellékút, főút és autópálya rendbetétele kezdődött meg az idén - hangoztatta hétfőn Körmenden a Rába-parti várost átszelő 8-as számú főút felújított belterületi szakaszának ünnepélyes átadásán Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára.

A magyar költségvetés az uniós támogatásoknál nagyobb részt vállal az útfelújítások finanszírozásából is, 106 milliárd forintot a magyar állam biztosított a komplex útfelújítási programhoz - közölte.

Körmenden 823 millió forintos beruházással a város legforgalmasabb kétszer két sávos belterületi útja újult meg, amely teljesen új, megerősített burkolatot kapott. Ezen az úton haladhatnak át a rábafüzesi határátkelőhely felé és az abból az irányból érkező járművek.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.