Önkormányzat

Felújították Szeged egyik legnagyobb bölcsődéjét

Több mint 300 millió forintból, uniós támogatással teljeskörűen felújították a szegedi Agyagos utcai bölcsődét, a Tisza-parti város egyik legnagyobb ilyen intézményét.

2018.10.31 00:30MTI

Az önkormányzat közleménye szerint a 72 férőhelyes bölcsőde felújításának költségeiből 262 millió forintot pályázati támogatás fedezett, ezt az önkormányzat 49 millió forint saját forrással egészítette ki.

A márciusban elkezdődött beruházás során az 1980-as években elkészült épületen kisebb szerkezeti változtatásokat hajtottak végre, valamint kicserélték a burkolatokat és nyílászárókat, szigetelték a homlokzatokat és a tetőt. Az elektromos hálózatot korszerűsítették, új napelemes rendszert kapott az épület. Felújították a vizesblokkokat, megújult az épület csapadékvíz-elvezetési rendszere, valamint akadálymentes illemhelyet és mosdót alakítottak ki. A főbejáratot rámpa építésével akadálymentessé tették, az intézmény előtt pedig egy betonozott, akadálymentes parkoló és egy új fedett kerékpártároló is épült.

Tavaly Szegeden két másik bölcsődét is felújítottak - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.