Turizmus

Teltház várható a szállodákban

Az idei október 23-i hétvégén Eger, Gyula és Hajdúszoboszló a legkedveltebb belföldi szálláshely.

2018.10.19 12:31MTI

Teltház várható a magyar szállodákban az október 23-i ünnepi hosszú hétvégén, a Szállás.hu adatai szerint egyre inkább népszerűek a belföldi utazások a magyarok körében - mondta Keresztes Nóra, a szállásközvetítő portál marketing menedzsere az M1 aktuális csatornán pénteken.

A Szállás.hu elemzése szerint az idei október 23-i hétvégén Eger, Gyula és Hajdúszoboszló a legkedveltebb belföldi szálláshely.

Elmondta: a hosszú hétvégén a magyarok átlagosan 2-3 éjszakára foglaltak szállást, erre pedig átlagban 50 ezer forintot költenek. A foglalók ötöde SZÉP-kártyával fizet, és ők többet, körülbelül 80 ezer forintot fordítanak az utazásra.

A Szállás.hu ügyfeleinek több mint fele mobilról, és átlagosan három-négy hónappal az utazás előtt foglal szállást - tette hozzá.

A leggyakoribb külföldi úti célok a lengyelországi Zakopane, a csehországi Prága és az erdélyi Szováta, azonban talán az idő rövidsége miatt, a szállásfoglalók 80 százaléka belföldi úti célokat választott az ünnepi hétvégére - hangsúlyozta Keresztes Nóra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.