ITM

Szépségápolási termékeket vont ki a forgalomból a fogyasztóvédelem

A tusfürdőknél és a szájvizeknél nem találtak szabálytalanságot.

2018.10.14 03:47MTI

A fogyasztóvédelem által ellenőrzött 120 kozmetikai termékből hatot kivontak a forgalomból: két-két sampon és natúrkozmetikum, egy-egy folyékony szappan és pipereszappan mikrobiológiai szennyeződést tartalmazott vagy címkézése nem volt megfelelő, de akadt olyan is, amelynek lejárt a minőség megőrzési ideje - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szombaton az MTI-vel.

Az ITM országos szinten vizsgálta a kozmetikai termékek, tusfürdők, samponok, folyékony szappanok, natúrkozmetikumok, pipereszappanok, szájvizek mikrobiológiai jellemzőit. A tusfürdőknél és a szájvizeknél nem találtak szabálytalanságot. A tárca ezen felül 12 hajszárító áramütés és a túlmelegedés elleni védelmét is vizsgálta, a készülékek mindegyike megfelelt az előírásoknak.

Kiemelték, a járási hivatalok intézkedtek a nem megfelelő termékek kivonásáról a forgalomból, a veszélyes kozmetikumok lekerültek az üzletek polcairól.

A közleményben Keszthelyi Nikoletta, az ITM fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkárát kifejtette, a magyar fogyasztóvédelemben a biztonság az első, ezért különösen fontos azoknak a tisztálkodó szereknek és szépségápolási termékeknek az ellenőrzése, amelyeket az emberek naponta használnak. A fogyasztóvédelem folyamatosan figyelemmel kíséri a piacot, az üzletek kínálatát, és rendszeresen ellenőrzi a termékeket - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.