Autó

Több mint kétmillió hibrid Toyotát hívnak vissza

A japán autógyártó - teljes nevén Toyota Motor - összesen 2,43 millió hibrid autóját hívja vissza világszerte ellenőrzésre a motor esetleges meghibásodása miatt.

2018.10.05 10:31MTI

A cég pénteken azt közölte, hogy a 2008 októbere és a 2014 novembere között gyártott Prius és Auris autókra vonatkozik a visszahívás. Az intézkedés Japánban 1,25 millió, Észak-Amerikában 830 ezer, Európában 290 ezer autót érint, de persze a Kínában, Afrikában és a csendes-óceáni térségben eladott autókra is vonatkozik.

Közleménye szerint egyes autóknál előfordulhat, hogy a motor nem kapcsol át „biztonsági üzemmódra”, ha hibás a hibrid motorrendszer, ami energiavesztéshez és az autó leállásához vezethet és ha ez nagy sebességnél történik, balesetet okozhat.

Azt nem tudni, hogy ez okozott-e már veszélyes helyzetet, mindenesetre az autógyártó ezzel kapcsolatban azt is közölte, hogy ilyen okból kifolyólag még nem történt balesetet Japánban.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.