Egészségügy

Étrend-kiegészítőket vont ki a forgalomból a Nébih

Az étrend-kiegészítő készítményekben gyógyszerhatóanyag jelenléte nem megengedett.

2018.10.04 09:21MTI

Nem engedélyezett összetevőket, gyógyszerhatóanyagot is tartalmazó étrend-kiegészítőket vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) - közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a hivatal egy augusztus végi ellenőrzés során hat különböző, férfiaknak, potencianövelés elősegítésére szánt étrend-kiegészítő készítményből vettek mintát. A szlovák forgalmazó öt termékénél nem engedélyezett összetevőket, gyógyszer hatóanyagokat mutattak ki a laboratóriumi vizsgálatok.

Az étrend-kiegészítő készítményekben gyógyszerhatóanyag jelenléte nem megengedett, ezért a hatóság elrendelte a termékek kivonását, valamint a vásárlókhoz már eljutott étrend-kiegészítők azonnali visszahívását.

A kivont termékek pontos listája elérhető a Nébih honlapján; mivel a forgalmazó egy külföldi vállalkozás az esetről a Nébih a RASFF rendszeren keresztül értesítette a tagállamokat. Az érintett vállalkozás adatai elérhetőek a jogsértés listán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.