Gazdaság

Tavaly 89 milliárdot költöttek töményre a magyarok

Gyomorkeserűk, a vodka és a pálinka a legnépszerűbbek.

2018.10.03 11:21ma.hu

Tavaly szeptember és idén augusztus között 89 milliárd forintot hagytak ott a magyar boltok kasszáiban a magyar vásárlók csak égetett szeszekért – írja a Világgazdaság a Nielsen piackutató adataira hivatkozva.

Ez azt jelenti, hogy 10 százalékkal több töményet vettek a magyarok, mint egy évvel korábban. A legnépszerűbb égetett szesznek a különböző gyomorkeserűk számítanak, ezek tették ki a forgalom 27 százalékát, erre 24 milliárd forintot költöttek a magyar boltokban. A vodka az ezüstérmes tömény 24 százalékos eredményével, a dobogó harmadik fokára pedig a pálinka futott be a forgalom 17 százalékos arányával.

A legnagyobbat a gin eladása nőtt, ebből 44 százalékkal többet vettek a magyarok, de népszerű a rum és a whisky is, ezekből 21 és 17 százalékkal több fogyott. Visszaesett viszont a brandy és a vermut népszerűsége, 3-3 százalékkal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.