Turizmus

Hét százalékkal nőttek a fürdők bevételei a nyáron

Bár az esős időjárás miatt a vendégek száma stagnált.

2018.09.07 12:27MTI

A Magyar Fürdőszövetség adatai szerint közel 7 százalékkal magasabb árbevételt értek el a szövetség tagjai idén a nyári szezonban, mint tavaly, igaz az esős időjárás miatt a vendégek száma stagnált - közölte Boros László Attila, a Magyar Fürdőszövetség elnöke az MTI-vel pénteken.

Hozzátette: a korábbi években 6-8 százalékkal nőtt a vendégek száma. Az idén azonban jellemzően az egyéb szolgáltatások bevételei nőttek jobban a létesítményekben, mint a fürdőszolgáltatásból származók.

A nyár két részre volt osztható: a júniusban és július első felében a szokatlanul hűvös és csapadékos időjárás kétszámjegyű - akár 30 százalékot meghaladó - visszaeséseket hozott a tavalyi év hasonló időszakának forgalmához képest - fejtette ki, hozzátéve: a késve melegedő július és a forró augusztus azonban kompenzálta a kiesést, és a hazai fürdőkbe végül átlagosan 1 százalékkal több vendég látogatott el, mint egy évvel korábban.

Kiugró vendégszám-adatok csak néhány fürdőben, jellemzően az északkeleti országrészben jelentkeztek, ami elsősorban a szolgáltatások fejlesztésével, új attrakciókkal magyarázható. Míg a látogatószám a fürdők 40 százalékában emelkedett, addig a bevételek a fürdők háromnegyedében alakultak a tavalyinál kedvezőbben.

A dunántúli fürdők a tavalyinál alacsonyabb vendégszámokat értek el, átlagosan 4 százalékkal, miközben a Dunától keletre fekvők többsége átlagosan 4,5 százalékkal több vendéget fogadott, mint 2017-ben. A keleti országrész fürdői 10 százalékos bevételnövekedést értek el, míg a nyugati fürdőkben 2 százalékos átlagos bevételnövekedést mértek - ismertette.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.