Turizmus

Augusztus 20. - Több mint kétszeresére nő a szállodák forgalma

A legnépszerűbb belföldi úti cél Siófok, Hajdúszoboszló, Eger, Szeged és Gyula.

2018.08.09 00:30MTI

Több mint két és félszeres a forgalomnövekedés az augusztus huszadikai hosszú hétvégén a tavalyihoz képest a Szállás.hu adatai szerint a magyarországi szálláshelyeken. Egy átlagos augusztusi hétvégéhez viszonyítva pedig több mint duplájára nő a forgalom.

A szállásfoglaló oldal az MTI-vel közölte: a legnépszerűbb belföldi úti cél Siófok, Hajdúszoboszló, Eger, Szeged és Gyula. A külföldre útnak indulók között Krakkó, Zakopane és Torockó a legkeresettebbek.

Foglalásonként átlagosan 46 650 forintot fizetnek a vendégek, a SZÉP-kártyások pedig 39 ezer forintot fizetnek.

A vendégházak és az apartmanok még mindig magasan a legnépszerűbb szállástípusok, a foglalások több mint 46 százaléka szól valamelyikbe. A panziók (16 százalék), a három- (13 százalék) és a négycsillagos (9 százalék) hotelek folytatják a legkedveltebb szálláshelyek sorát.

Keresztes Nóra, a Szallas.hu marketing menedzsere szerint erős lesz a szeptember is a szállodákban az előfoglalások alapján, több mint 100 nappal előre foglalnak a vendégek. A hazai települések közül az ősz első hónapjában Eger, Budapest és Hajdúszoboszló vonzza a legtöbb kikapcsolódásra vágyót, de Miskolctapolca, Gyula, Zalakaros, Hévíz, Siófok, Szeged és Egerszalók is a top 10-ben végeztek. A határon túlról Crikvenica, Zakopane és Krakkó a legvonzóbb úti cél. Az átlagos foglalási érték 56 500 forint.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.