Mezőgazdaság

Két héttel korábban befejeződött a kalászosok betakarítása

Az idén 1,6 millió hektár vetésterületről 7,6 millió tonna gabonát gyűjtöttek be a magtárakba, ebből 4,8 millió tonna búza.

2018.08.03 12:00MTI
hirdetés

A szokásosnál két héttel korábban befejeződött a kalászos gabona betakarítása, az előzetes összesítés szerint az elmúlt öt év átlagánál néhány százalékkal kevesebb az idei termés, az árak viszont magasabbak - mondta az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára pénteken Dányban sajtótájékoztatón.

Feldman Zsolt elmondta, az idén 1,6 millió hektár vetésterületről 7,6 millió tonna gabonát gyűjtöttek be a magtárakba, ebből 4,8 millió tonna búza.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.