Bankkártyaadatokat kérnek

Figyelem: Adathalászok próbálkoznak az Extreme Digital nevében

Az elmúlt héten az Extreme Digital nevében küldött hamis üzenetben ígértek pénzvisszatérítést, és kértek el felhasználói neveket, jelszavakat valamint bankkártyás fizetési adatokat internetes csalók nem csak az online kereskedő ügyfeleitől.

2018.07.26 11:39ma.hu

Adathalászok próbálkoznak az Extreme Digital ügyfeleinél - közölte az online kereskedő csütörtökön.

A tájékoztatás szerint ismeretlenek a vállalat nevében tömegesen küldtek ki hamis üzeneteket "A megrendelés számlája" tárggyal. Ebben 7990 forint értékű termék árának visszatérítését ígérték olyan ügyfeleknek, akik ilyen árucikket nem is rendeltek az Extreme Digitaltól.

A cég felhívta a figyelmet arra: az internetes csalók az általuk készített hamis oldalon a felhasználók bankkártyaadatainak megadását kérték, hogy internetes fizetésre alkalmas adatokat lopjanak el a felhasználóktól.

Az Extreme Digitaltól érkező levelekben található linkek mindig a www.edigital.hu oldalra mutatnak, nem vezetnek közvetlenül online fizetési oldalakra - tájékoztatott a webáruház.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.