Jön az áfakedvezmény

Több millióval nőhet a csokos házak ára

Több milliós áremelés fenyegeti a csokos házak vásárlói körét.

2018.07.16 12:11ma.hu

Több millió forintos áremelés fenyegeti a nagyrészt csokos vásárlói kört, miután felbolydult a készházak piaca az áfakedvezmény bevezetésének hírére. A Világgazdaság szerint egy 80-100 négyzetméteres házat 27 százalékos áfa mellett a mostaninál legalább 4 millió forinttal drágábban lehet felépíteni.

A lapnak Kárpáti József, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) Könnyűszerkezet-építő Szakmai Tagozatának elnöke elmondta, hogy a tagozat tagvállalatainál a teljes újlakás-piacinál jóval nagyobb, bőven 50 százalék fölött van a csokos vásárlók aránya.

Az ÉVOSZ-nál még nem adták fel a reményt, hogy a 27 százalék helyett csak 18-ig nő az új lakások áfája. 18 százalékos áfa mellett szerintük még nem „zuhanna össze” a piac, csak stagnálna.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.