Kiszállás

Eladja üzleti érdekeltségeit Simicska Lajos

Régi üzlettársának, Nyerges Zsoltnak adja el üzleti érdekeltségeit Simicska Lajos. Az üzleti tranzakciók értéke nem ismert.

2018.07.04 17:19ma.hu

A hivatalos közlemény szerint: "Dr. Nyerges Zsolt megvásárolja dr. Simicska Lajos és családja saját és közös tulajdonában lévő építőipari, mezőgazdasági, média- és közterületi reklámpiaci, illetve vagyonkezelői üzleti érdekeltségeit. A kivásárlásra annak figyelembevételével kerül sor, hogy dr. Nyerges Zsolt az érintett cégek egy részében tulajdonostárs, mások irányításában pedig vezető tisztségviselőként vett részt. A szükséges versenyhivatali eljárásokat a Gazdasági Versenyhivatal eljárásrendjének megfelelően megindítjuk".

Bár Simicska Lajos nyíltan 2015-ben szakított régi bizalmasával, Orbán Viktor kormányfővel, a nagy szavak ellenére az utóbbi időben úgy nézett ki, hogy talán mégsem olyan látványos az ellentét. Bár összességében Simicskának nem megy már úgy a bolt, mint régen, 77 milliárd forintos becsült vagyonával a 13. leggazdagabb magyarnak saccolták legutóbb.

Nyerges Zsolt Simicska régi ismerőse és bizalmas üzlettársa, kettejük működése sokáig annyira össszehangoltnak tűnt, hogy csak Simicska-Nyerges érdekkörként emlegették a cégeiket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.