Fejcsere

Lemondott az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. igazgatóságának elnöke

A cég 2017. évi árbevétele 18,4 milliárd forint volt, nettó eredménye meghaladta a 900 millió forintot.

2018.07.04 05:35MTI

Lemondott az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. igazgatóságának elnöki posztjáról Kaderják Péter - közölte a társaság az MTI-vel kedden.

Kaderják Péter államtitkári kinevezésére tekintettel vált meg tisztségétől, az állami tisztségviselők összeférhetetlenségére vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően.

Kaderják Péter nyolc évig volt az ALTEO igazgatóságának tagja, majd elnöke. Távozásával a vállalatcsoport igazgatósága hat taggal továbbra is működőképes, a testület új elnökét várhatóan a legközelebbi igazgatósági ülésen megválasztják - jelezték a közleményben.

Az ALTEO Nyrt. hazai tulajdonban lévő energetikai szolgáltató és kereskedő vállalat, üzleti tevékenysége kiterjed a megújuló és a földgáz-energiahordozókon alapuló energiatermelésre, az energiakereskedelemre, valamint a vállalatok számára személyre szabott energetikai szolgáltatásokra és fejlesztésekre. A cég 2017. évi árbevétele 18,4 milliárd forint volt, nettó eredménye meghaladta a 900 millió forintot.

Az ALTEO a Budapesti Értéktőzsde standard kategóriájában jegzett társaság. Kedden 695 forinton zárt, az elmúlt egy évben a legmagasabb ára 815 forint, a legalacsonyabb 531 forint volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.