Pénzügy

Meghallgatnák Matolcsyt a forintgyengülés miatt

Évek óta nem volt ilyen gyenge a forint.

2018.06.28 11:13ma.hu

Jövő szerdára meghallgatásra hívta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökét, Matolcsy Györgyöt a parlament Költségvetési Bizottsága - szúrta ki az Mfor.hu.

A parlament honlapjára feltöltött dokumentációban úgy fogalmaznak: "Tájékoztató a forint tartós gyengüléséről, ennek költségvetési politikára gyakorolt hatásáról és a Magyar Nemzeti Bank ezzel kapcsolatos terveiről".

"A törvényjavaslatban olvasható, hogy a kormány 311 forintos árfolyammal tervez az euróval szemben, azonban napok óta 324-325 forinton jegyzik az eurót. Fontosnak vélem, hogy a költségvetési bizottság e témakör vonatkozásában a Magyar Nemzeti Bank véleményét is megismerje" - olvasható a költségvetési bizottság elnöke, Varju László (DK) által jegyzett dokumentumban. Matolcsyt arra kérte, hogy amennyiben nem tud személyesen részt venni az ülésen, helyettes jelenlétéről gondoskodjon.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.