Sajtóközlemény

Pályázati hírek

Elindult az ipari füstgázok károsanyag-tartalmát csökkentő automatizált technológia kidolgozása a Transmoduls Kft-nél.

2017.07.25 10:24ma.hu

A Transmoduls Kft. 700 millió forintot meghaladó vissza nem térítendő támogatást nyert el a "Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása" című pályázati kiíráson. A közel 770 millió forint összköltségvetésű beruházásból technológiai fejlesztés valósul meg.

A projekt eredményterméke, egyrészt egy új módosított felületű kaolinit agyagásvány-alapú katalizátor, másrészt egy ipari kivitelű füstgázmegkötő berendezés prototípusa, amely a közepes méretű ipari létesítmények füstgázkibocsátását csökkentő, sorolható moduláris katalizátor-technológia kifejlesztésével valósul meg, olcsó alapanyag-felhasználásával, gazdaságos mobil kivitelben telepíthető.

A projekt célja, egyrészt egy gazdaságos üzemeltetésű, mobil konténeres füstgáztisztító kialakítása, amely rugalmasan, a helyi igényekhez igazodva hatékonyan képes ártalmatlanítani az olaj- és gáztüzelésből származó légszennyezők fő komponenseit. Másrészt egy természetes alapú katalizátorcsalád kifejlesztése, amely alkalmas az olaj- és gáztűzből származó füstgázok fő szennyezőinek koncentrációit a megengedett értékére csökkenteni. A projekt célközönsége elsősorban olyan iparvállalatok, ahol jelentős gondokat okoz a füstgázok károsanyag-tartalmának költséghatékony semlegesítése. Másodlagos célcsoport a veszélyes üzemek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.