Csapás

Brutális krumplibogár-invázió Magyarországon, tízezrével támadnak

Krumplibogár-invázióval küzdenek Győr-Moson-Sopron megyei Kóny kerttulajdonosai. Ezerszám lepik el a bogarak birtokaikat és szinte mindent elpusztítanak, ami eléjük kerül.

2018.06.21 05:24ma.hu

Krumplibogarak "legelik le" a kónyi Győri utcai kertek termését. Horváth Alajosnak a paprikapalántáit tették tönkre, az őstermelő savanyúságot készített volna. Az ügy már a hatóság előtt van, a helyi jegyző megtette a szükséges lépéseket. Egy tavaly a földbe visszaszántott burgonyaültetvényről érkezik az invázió - derül ki a Kisalföld cikkéből.

A bogarak nem csak a kertben okoznak felfordulást, bemennek már az udvarokra, sőt, a lakásokba is, a nyitott ablakon bemásznak a szobákba, és tízezrével támadnak.

A kerttulajdonosok elmondták: tavaly a kertjeikkel szomszédos területen többhektárnyi burgonyát termeltek. A termést azonban nem szedték ki, csak visszaszántották a földbe. Nem végezték el a szükséges permetezést, védekezést, így szabadon keltek ki a bogarak.

A Győri utcaiak a kónyi jegyzőhöz fordultak segítségért. Némethné Hajzer Marietta hivatalból megtette a bejelentést az illetékes hatóságnál. A jegyző úgy tájékoztatott, hogy a Győri Járási Hivatal illetékes osztálya már tartott helyszíni szemlét és megteszik a szükséges intézkedést - tudósított az Inforádió.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.