Gazdaság

'Okosvizet' gyárt Magyarországon a Coca-Cola

Mintegy 1,8 milliárd forintos beruházással bővítette zalaszentgróti gyártókapacitását a Coca-Cola HBC Magyarország, amely egy új prémium termék, az 'okosvíz' palackozását indította el több ország piacára.

2018.06.18 10:34MTI

A víz alapanyaga a cég zalaszentgróti ásványvize, amelyből egy felhőképződést utánzó gyártási folyamat során jön létre a különlegesen tiszta és friss ízű, hozzáadott elektrolitokat tartalmazó ital. Az "okosvíz" előállításához szükséges technológiát Európában eddig csak Nagy-Britanniában és Hollandiában alkalmazták.

Először Olaszország, Ausztria, Oroszország, Csehország, Szlovákia, Szerbia, Horvátország és Írország boltjaiba jut majd el az új termék. Magyarország legnagyobb üdítőital-gyártója az elkövetkező években további bővüléssel, és évi százmillió palack "okosvíz" előállításával számol.

Minas Agelidis, a Coca-Cola HBC Magyarország ügyvezetője úgy nyilatkozott, hogy az "okosvíz" a világszerte dinamikusan bővülő vízpiac egyik különleges terméke, amely az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában már az első számú prémium márkává nőtte ki magát.

Az elmúlt évek folyamatos kapacitásbővítése eredményeként a Coca-Cola HBC Magyarország exportja megháromszorozódott, a cég már Európa 26 országába szállít üdítőitalokat, gyümölcsleveket és ásványvizeket.

A vállalat 2017-ben megépítette Magyarország legnagyobb élelmiszeripari raktárát, 2018-ban pedig egy újabb, 13 hektáros ingatlant vásárolt dunaharaszti központja mellett, amelyen a Coca-Cola HBC cégcsoport legnagyobb közép-európai gyártóbázisa jöhet létre.

A cég az itteni gyártáshoz az alapanyagok mintegy kétharmadát Magyarországról szerzi be - olvasható a közleményben.

A világ legnagyobb üdítőital-gyártója tavaly 35 milliárd 410 millió dollár nettó működési bevételt ért el, a vállalat nyeresége 1 milliárd 248 millió dollár, részvényenként 29 cent volt.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.