Világgazdaság

Dolgozóinak 9 százalékát szélnek ereszti a Tesla

A Tesla amerikai autógyártó elbocsátja dolgozóinak 9 százalékát. Részben ennek az intézkedésnek a költségcsökkentő hatásától várja a cég, hogy nyereségessé váljon.

2018.06.13 10:13MTI

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója azt mondta, hogy "az elmúlt években folyamatosan fejlődött a cég, és közben sajnálatosan egyes munkakörök duplikálódtak". A vállalatvezető ugyanakkor hangsúlyozta, hogy "a leépítés nem a gyártószalagoknál dolgozókat érinti".

A Tesla alkalmazottainak a száma mintegy 37 500 volt a múlt év végén. A 15 éve működő Tesla még egy évet sem zárt nyereséggel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.