Légi

Végleg megszűnt a Malév

170 milliárd forintos adósságot hagyott maga mögött.

2018.06.06 10:25ma.hu
hirdetés

Jogutód nélkül megszűnt a Malév, így törlik a cégjegyzékből is - írja a HírTv. A döntést még áprilisban hozta meg a bíróság, a végzést pedig a napokban kapja meg az egykori légitársaság közel háromezer hitelezője.

A Malév még 2012 februárjában ment csődbe, és 170 milliárd forintos adósságot hagyott maga mögött. A vagyon értékesítéséből csupán néhány milliárd forint folyt be, a cég munkatársai átlagosan a nekik járó pénz felét kapták meg. Az egyik hitelező semmit sem kapott.

A döntés ellen a hitelezők még fellebbezhetnek, ám aki ezt kívánja tenni, annak a fellebbezést 2890 példányban kell benyújtania.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.