Autósoknak

Közel félmillió autót hív vissza a Volkswagen

A Volkswagen német autógyár a következő néhány hétben visszahívja 411 ezer gépkocsiját egy biztonságiöv-hiba miatt.

2018.05.12 09:38MTI

Ebbe a körbe tartozik 220 ezer új Polo, valamint 191 ezer darab spanyol Seat autó: 2017-es és 2018-as Ibizák és 2018-as Aronák.

A cégcsoport ezt pénteken jelentette be. A probléma a bal hátsó biztonsági övvel van, mert a zárja kioldódhat bizonyos körülmények között, nevezetesen ha a bal hátsó és a hátsó középső ülésen is ül utas, és a jármű gyorsan vált sávot."

A Volkswagen számára továbbra is a biztonság az egyik legfontosabb, ezért a cég áttervezte a biztonsági öv zárját, és ezt beszerelve már nem fordulhat elő ez a probléma" - írta a cégcsoport közleményében. Hozzátették, hogy a visszahívás teljesen ingyenes lesz minden tulajdonosnak.

Egy másik közleményben a VW arra kérte a visszahívandó típusok tulajdonosait, hogy amíg a javítást el nem végzik a szervizek, ne használják a hátsó középső ülést. Az ügyfelek a visszahívásról levelet kapnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.