Járvány

Több ország kitiltotta a magyar húst

A kitiltás Magyarország teljes területére szól, minden exportőrt érint.

2018.04.26 07:45MTI

A Heves megyében egy vaddisznó tetemében kimutatott afrikai sertéspestis (AFP) miatt Szerbia, Japán, Tajvan, Szingapúr és Dél-Korea is kitiltotta piacáról a Magyarországról származó sertéshúsokat és sertés eredetű termékeket - írta a Világgazdaság.

A kitiltás Magyarország teljes területére szól, minden exportőrt érint. Egyelőre csupán Szingapúrral van esély megegyezni arról, hogy ha nem regisztrálnak újabb sertéspestises esetet, a korlátozott régión kívüli húsüzemek előtt ismét megnyílik a szingapúri piac - írták a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapjára hivatkozva.

A lap szerint az ázsiai vevők kiesése érzékenyen érinti a magyarországi húsfeldolgozókat. Az utóbbi években ugyanis Japán lett a fő piacuk, onnan származott az árbevételük negyede, 76,2 millió euró, Tajvan és Dél-Korea a hatodik, illetve a tizenegyedik helyen áll ebben a rangsorban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.