Bank

Félreutaltak 28 milliárdot

A múlt heti vezércsere óta úgyis a teljes szektor a világ legveszélyesebb bankjának kikiáltott Deutsche Bankon köszörüli a nyelvét.

2018.04.21 14:02ma.hu

A Deutsche Bank tavaly 500 millió eurós veszteséget termelt, részvényei csak idén 30 százalékot estek, emiatt április elején viharos gyorsasággal váltották le John Cryant az elnöki posztról. 2016-ban egyébként a bankot a világ legveszélyesebbjének kiáltották ki, miután az IMF felmérte, hogy a Deutsche összeomlása jelentené a legnagyobb problémát a pénzügyi világra, ráadásul ugyanebben az évben az amerikai központi bank által végzett stresszteszten is elbuktak.

Most sikerült egy 28 milliárdos utalást elbaltázni – írta a Bloomberg alapján a hvg.hu. A szükségesnél jóval magasabb összeg, melyet egy derivatív ügylet keretében utaltak el, partnerükhöz, az Eurex klíringházhoz futott be, ahonnan már vissza is utalták a többletpénzt.

Az elütési hibák rendszeresen előfordulnak a bankoknál, viszont az ellenőrző program meg kellene, hogy akadályozza a végrehajtásukat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.