Enyhülő eszközhiány

Spanyol óriások érkeznek az országba

Új szereplő jelent meg a hazai darupiacon, a külföldön már ismert, spanyol SAEZ. Mivel nemcsak az ember, a gép is szűk keresztmetszetet jelent ma az építőipariban, az ibériai cég piaci jelenléte és kapacitásai enyhíthetik az ágazaton lévő folyamatos nyomást. A gyártót hazánkban az egyik jól ismert generálkivitelező képviseli.

2018.04.19 14:02ma.hu

Az eszközbérléssel foglalkozó cégeknél országszerte szinte „sorban állnak” a kivitelezők zsalurendszerekért, állványokért és darukért. A korszerű és jó ár/érték arányú, nemzetközi viszonylatban ismert SAEZ toronydaruk eddig nem voltak jelen hazánkban, illetve nem volt a gyártónak itthon disztribútora – ismertette a részleteket Grabarics Gábor, a vezérképviseletet ellátó, generálkivitelezőként ismert Grabarics Építőipari Kft. tulajdonosa.

A vezető hozzátette: a spanyol gyártó egészen 36 tonnás teherbírásig készít különböző kialakítású toronydarukat, akár 65 méteres gémmel és ugyanilyen magassággal. A cég nemcsak értékesíti az eszközöket a jövőben, de bér-daruparkot is kiépít.

Mint mondta, a gépparkot sokkal könnyebb hozzáigazítani az aktuális kereslethez, mint hozzáértő embereket találni, de ezzel együtt a magyar cég vezetője reméli, hogy a most megkötött, átfogó szerződés a SAEZ-zel valamennyire a teljes ágazat nehézségeit is enyhíti majd. Az első spanyol óriások már el is kezdték itthon a munkát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.