Mezőgazdaság

Megnyitja kapuit az érdi gyümölcs génbank

Az érdi gyűjteményben tizenegy gyümölcsfaj 1990 regisztrált tételét őrzik.

2018.04.19 00:30MTI

Megnyitja kapuit a nagyközönség előtt a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) Gyümölcstermesztési Kutatóintézetének gyümölcs génbankja - jelentette be szerdán a NAIK főigazgatója.

Gyuricza Csaba az érdi Elvira major gyümölcsösében azt mondta, hogy ilyen nagy génbanki gyűjtemény először fogad látogatókat.

A főigazgató kitért arra is, hogy a génbankok tevékenysége kihatással van az egész magyar mezőgazdaságra és a klímaváltozás következtében megjelenő változásokra is.

Az érdi gyűjteményben tizenegy gyümölcsfaj 1990 regisztrált tételét őrzik. A gyűjtemény értékes tételeit képezik azok a régi fajták, amelyek csak egy-egy tájegységben voltak elterjedtek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.