Ingatlanpiac

Kínaiak vásárolnak leginkább ingatlant Magyarországon

A legtöbb, összesen 2406 ingatlant Budapesten értékesítették, Pest megyében 175, Zala megyében pedig 154 ingatlan került külföldiekhez.

2018.04.14 05:10ma.hu
hirdetés

2017-ben összesen 3206 ingatlant adtak el 3326 külföldi állampolgárnak Magyarországon, ebből 305 ingatlan korábban is külföldi tulajdonban volt - derül ki a kormány honlapjára pénteken felkerült adatokból.

Az adatok szerint tavaly 43 ingatlannal több került külföldi kézbe, mint 2016-ban, a legnagyobb felvásárlók a kínaiak, összesen 1573-an szereztek magyar ingatlant.

2016-ban szintén ők vetették meg a lábukat legnagyobb számban a magyar ingatlanpiacon: a külföldieknek eladott 3163 ingatlanból akkor 1213 került hozzájuk - írja a 24.hu.

A legtöbb, összesen 2406 ingatlant Budapesten értékesítették, Pest megyében 175, Zala megyében pedig 154 ingatlan került külföldiekhez. A legkevésbé népszerű a tavalyi adatokhoz hasonlóan Békés és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye volt.

Forrás: Inforádió

A kínai vásárlók leginkább még mindig Budapest XIII. (257 tulajdonos), VI. (129 tulajdonos) és VII. kerületét (122 tulajdonos) kedvelik leginkább, de általánosságban elmondható, hogy a főváros viszi a pálmát: 2016-ban a XXIII. kerület kivételével nem volt olyan kerület, ahol ne szereztek volna ingatlant. A vidék kevésbé hangsúlyos: Pécsen, Sopronban és Szegeden kilencen, Érden heten vásároltak. Kisebb településeken is előfordul egy-egy kínai vásárló (például Barcson vagy Balatonszentgyörgyön), de jellemzően nem a vidéki porták dobogtatják meg a kínai szíveket.

A második leglelkesebb ingatlanvásárló náció idén is az orosz.

Hozzájuk tavaly összesen 406 ingatlan került, de arányuk csökkent: 2016-ban még 446 magyarországi ingatlant szereztek meg. Az oroszok a legszívesebben Hévízen (49 tulajdonos), illetve Budapest VII. (38 tulajdonos), VIII. (35 tulajdonos) és VI. kerületében (32 tulajdonos) vásárolnak.

A harmadik helyen az izraeli vásárlók vannak, ők összesen 270-en szereztek tulajdont az országban. Az Egyesült Államok a méretéhez és népességéhez képest kevés, mindössze 72 új ingatlantulajdonossal szerepel a listán. A táblázatban 459 eset került az "Egyéb" oszlopba, ennek az lehet az oka, hogy az összegzésben az uniós országokra nem térnek ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.