Randstad Award

A Mercedes-Benz lett a legvonzóbb hazai munkáltató

A szektorok versenyében a telekommunikáció végzett az élen.

2018.04.11 06:44MTI

Ismét egy autógyár, ezúttal a Mercedes-Benz lett a legvonzóbb hazai munkáltató a magyar munkavállalók értékelése szerint - közölte kedden a Randstad Hungary.

A Randstad Employer Brand Research 2018 felmérés eredményei alapján ötödik alkalommal adták át a legvonzóbb vállalatoknak járó díjakat. A lista élén az előző évben második helyezett Mercedes-Benz végzett, az Audi Hungaria pedig elnyerte a legvonzóbb munkáltatónak járó nívódíjat, ami azt a vállalatot illeti meg, amely öt év alatt három alkalommal is a toplista élére került.

A Mercedes-Benz mögött a dobogó második fokára idén a tavalyi negyedik helyezett IBM léphetett fel, míg a bronzérmes - az IBM-hez hasonlóan szintén két helyet javító - Bosch lett.

A szektorok versenyében a telekommunikáció végzett az élen (a munkavállalók 42 százaléka helyezkedne el szívesen az iparágban), megelőzve a tavalyi győztes gyógyszer- és vegyipart. A dobogó harmadik fokát a szolgáltatások foglalják el. A legnagyobbat a pénzügyi szektor lépett előre, az előző évi 31 százalékkal szemben a munkavállalók 36 százaléka helyezkedne el szívesen ezen a területen.

A munkahelyválasztást befolyásoló legfontosabb tíz tényező sorrendje nem változott az előző évhez képest. A listavezetők továbbra is a fizetés (75 százalék), a munkahelyi légkör (64 százalék) és a biztos állás (58 százalék). Ugyanakkor leginkább a kellemes légkör, a rugalmas lehetőségek értékelődtek fel a munkavállalók szemében - állapították meg a felmérés alapján.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.