Élelmiszerbiztonság

Elindult a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés

A húsvétkor hagyományosan fogyasztott, valamint a szezonális élelmiszereket ellenőrzik a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei.

2018.03.01 10:18MTI

Március elsejétől indult a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés, amelyben a húsvétkor hagyományosan fogyasztott, valamint a szezonális élelmiszereket ellenőrzik a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) csütörtökön az MTI-vel.

Az egész országra kiterjedő vizsgálatot Zsigó Róbert, az FM élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára rendelte el a március 1-je és április 2-a közötti időszakra.

A közlemény szerint a Nébih szakemberei ellenőrzik a pácolt, füstölt nyers vagy főtt húskészítményeket, különösen a sonkákat, az édesipari termékeket, a különféle borokat és szeszes italokat, a szezonális zöldségeket és gyümölcsöket, de nagy hangsúlyt helyeznek a bárányok és nyulak minőségére is. Kiemelten figyelik még az értékesítésre kerülő étkezési tojásokat és a hatóság idén először a tojásfestékeket is megvizsgálja majd - sorolta a minisztérium.

Az agrártárca arra törekszik, hogy az ünnepi időszakban is kizárólag biztonságos, kiváló minőségű, lehetőség szerint magyarországi gyártású élelmiszerek kerüljenek a magyar családok asztalára - olvasható az FM közleményében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.