Vízügy

Leeresztik a Balaton víztöbbletét

A Balaton átlagvízállása 124 centiméter, és a leeresztésre azért van szükség, hogy a parti és partközeli területeket ne öntse el a tó.

2018.02.07 09:25MTI

Megkezdték a Balaton víztöbbletének leeresztését - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a Balaton átlagvízállása 124 centiméter, és a leeresztésre azért van szükség, hogy a parti és partközeli területeket ne öntse el a tó. Hozzátették, hogy a Balaton vízjárására a téli félév alatt a sokéves átlag alapján 40 centiméter vízállás-növekedés jellemző.

A Balaton vízszint-szabályozását szolgáló Sió zsilip tavaly április 4. óta zárva van, a szakemberek ezen keresztül kezdik meg szerdán az eresztést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.