Élelmiszerbiztonság

Egy tonna penészes marhahúst talált a Nébih - videó

Majdnem egy tonna hús forgalomba hozatalát tiltotta meg és rendelte el annak megsemmisítését a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy Baranya megyei charolais szarvasmarha termékeket előállító üzemben tartott ellenőrzést követően.

2018.01.30 09:08MTI

A Nébih honlapján is közzétett tájékoztatás szerint a siklósi egység a termékek nyomon követhetőségét nem biztosította, annak dokumentációját nem vezette.

Az ellenőrzés során 66 tétel, mintegy 1 tonna hús forgalomba hozatalát tiltotta meg a hatóság, és elrendelte forgalomból kivonásukat és megsemmisítésüket - áll a közleményben.

Hozzátették: az üzemben jelentős mennyiségű, penészes, érlelés alatt lévő tételt találtak az ellenőrök.

Az érlelés befejeztével a penészréteget eltávolították, majd a terméket értékesítésre csomagolták. Az eltávolított penészes részeket egy állatmenhely szállította el - írták.

Az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van - jelezte a hatóság, amely az érintett vállalkozás adatai mellett az ellenőrzésről készült fénykép- és videofelvételeket is közzétette a honlapján.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.