Üzlet

Florida leggazdagabb embere magyar származású

A Forbes összeszedte és listázta az összes állam leggazdagabbjait a 2017 júniusáig felhalmozott nettó vagyonuk alapján.

2018.01.24 16:14ma.hu
Thomas Peterffy

Senki számára nem meglepő, hogy az USA-ban él a legtöbb milliárdos a világon. A Forbes összeszedte és listázta az összes állam leggazdagabbjait a 2017 júniusáig felhalmozott nettó vagyonuk alapján. A legtöbben pénzügyekkel, ingatlanokkal, kiskereskedelemmel foglalkoznak. Florida leggazdagabbja például magyar származású, Thomas Peterffy üzletember. Zuckerberg vagyonát a Forbes mostani listáján 62 milliárd dollárra becsülik. Michael Bloomberg, New York volt polgármestere 50 milliárd dollárral rendelkezik. A Nike alapítója Oregon leggazdagabb embere. A világ leggazdagabb nője Alice Walton. Alice apja, Sam Walton alapította a Wal-Martot. Jeff Bezos a világ leggazdagabb embere, így egyértelmű, hogy Washingtonban is elnyerte ezt a címet, a maga 110 milliárd dollárjával. A könyvesboltból globális webáruházzá fejlődő Amazon.com tulajdonosa 2017-ben megelőzte Bill Gatest, a Microsoft alapítóját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.