Atomenergia

Meghibásodás miatt leállt az egyik paksi blokk

Egy elektromos alállomás meghibásodása miatt leállt a Paksi Atomerőmű 3. blokkja.

2018.01.22 15:01MTI

Egy 400 kilovoltos elektromos elosztó alállomáson történt műszaki meghibásodás miatt hétfőn reggel az automatikus védelmi rendszer leállította a Paksi Atomerőmű 3. blokkját.

A Paksi Atomerőmű honlapján megjelent közlemény szerint 2018. január 22-én 8 óra 44 perckor a Paksi Atomerőmű 3. blokkján villamos berendezés meghibásodása miatt automatikus védelmi működés lépett életbe, amelynek következményeként a reaktorblokk leállt.

Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója az MTI megkeresésére közölte, hogy nem a Paksi Atomerőmű berendezéseiben történt a meghibásodás, hanem a létesítmény területén kívül elhelyezkedő 400 kilovoltos elektromos elosztó alállomáson.

Ez az állomás biztosítja a blokk kapcsolódását az országos elektromos hálózathoz -tette hozzá.

A meghibásodás okainak kivizsgálása megkezdődött. Az újraindítás az atomerőműben szokásos szigorú szabályoknak megfelelően, a blokk korábban megkezdett karbantartásának befejezése után, várhatóan a jövő hét első felében történik meg - mondta Kovács Antal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.