Áfacsökkentés

Az üzletek döntő többségében olcsóbb lett a hal

A nagy áruházláncok és a termelői kereskedésekben mindenütt csökkent a hal fogyasztói ára, néhány üzlet ugyanakkor kivétel lehet.

2018.01.17 13:41MTI

Az üzletek döntő többségében 10-15 százalékkal csökkent a hal fogyasztói ára az áfacsökkentésnek köszönhetően - mondta a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (Mahal) ügyvezető igazgatója szerdán az MTI megkeresésére.

Sziráki Bence közölte: a nagy áruházláncok és a termelői kereskedésekben mindenütt csökkent a hal fogyasztói ára, néhány üzlet ugyanakkor kivétel lehet. Hozzátette, a haltermelők nem emeltek árat az új évben a korábbi nettó áron értékesítik termékeiket.

2018-ban 5 százalékra csökkent az internet, a halhús, a sertésbelsőség és -vágási melléktermék, az éttermi szolgáltatás és a Braille-nyomtatók, illetve - kijelzők áfakulcsa.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.