Elárulta, mit veszünk meg a húspultból

Bevallotta a hentes: rákos húst adnak el

Egy hentes vallomása szerint beteg, rákos állatokat dolgoznak fel, egyszerűen csak kivágják a szembetűnő elváltozásokat, a többit pedig feldolgozzák és eladják.

2018.01.05 13:57ma.hu

Harminc évig dolgozott a húsüzemben az a hentes, aki lerántotta a leplet, mi folyik a húsfeldolgozás során: vegyi anyag, hormon és gyógyszer is van a termékekben, sőt rákos szövetet is találnak benne.

Csak kivágjuk a rákos részt és eladjuk a húst. Egy ember sem tudja, valójában, mi zajlik a húsüzemben. Senki ne képzelje, hogy egy beteg rész miatt kidobnak egy egész állatnyi húst" - mondta a Noizz.hu cikke szerint.

Arról is beszélt, hogy szerinte senkit sem érdekel, hogy a többi rész, amin esetleg még nem látszik a betegség, rákos-e, vagy sem. Azt mondta, a boltokban és az éttermekben is vigyázni kell. Szerinte minél olcsóbb egy hús, az annál gyanúsabb.

A legrosszabbak a virslik, szalámik és egyéb darált hústermékek" - tette hozzá a hentes.

Nincsenek törvények arra vonatkozóan, hogy egy húsüzemnek vagy hentesnek tájékoztatnia kellene a vásárlót arról, ha a hús rákos szövetet tartalmazott" - írta az oldal.

Érdekes ez a hír, különös tekintettel arra, hogy nincs egyértelmű bizonyíték hogy a rák esetleg fertőző-e.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.