Modern városok program

Több mint másfél milliárd forintból újul meg a dunaújvárosi Szalki-sziget és a vidámpark

Több mint másfél milliárd forintból, a Modern városok program keretében újul meg a dunaújvárosi Szalki-sziget és a vidámpark területe.

2017.12.30 01:30MTI

A Szalki-sziget rekreációs célú fejlesztésére 1,159 milliárd forint áll rendelkezésre, ebből több mint 724 millió forintot már idén előlegként megkapott az önkormányzat.

A területen megújul a vendéglátó és kereskedelmi szolgáltató épület, a strandoláshoz modern öltözőket és vizesblokkokat biztosítanak, korszerűsítik a szabadtéri színpadot, valamint két strandröplabdapályát, és egy strandfocipályát is kialakítanak mobil lelátókkal. Emellett 2,2 kilométeres futópálya épül szabadtéri sporteszközökkel, a kemping keleti részén pedig fejlesztik a kikötőt és mederfenékkotrást is végeznek.

A vidámparki területen 439,5 millió forintból - amelyből előkészítésre 24 milliót már 2017-ben megkapott, a kivitelezésre csaknem 415,5 milliót pedig 2018-ban kap meg a város - újjáépülnek a vidámpark mára elvesztett funkciói.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.