GVH

Letiltotta a Gazdasági Versenyhivatal a www.orangeways.com honlapot

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) ideiglenes intézkedés keretében tiltotta meg a www.orangeways.com honlapon a személyszállításra vonatkozó kereskedelmi gyakorlat folytatását, és egyben kötelezte az orangeways márkanév alatt kereskedelmi tevékenységet végző vállalkozásokat, hogy a vonatkozó tartalmat töröljék a honlapjukról.

2017.12.21 16:49ma.hu

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) ideiglenes intézkedés keretében tiltottameg a www.orangeways.com honlapon a személyszállításra vonatkozó kereskedelmi gyakorlat folytatását, és egyben kötelezte az orangeways márkanév alatt kereskedelmi tevékenységet végző vállalkozásokat, hogy a vonatkozó tartalmat töröljék a honlapjukról.

A GVH versenyfelügyeleti eljárást folytat az orangeways márkanév alatt kereskedelmi gyakorlatot folytató vállalkozásokkal szemben, mert alaposan feltételezhetőnek ítéli meg, hogy utóbbiak tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot valósítottak, illetve valósítanak mega fogyasztókkal szemben.

A rendelkezésre álló adatok szerint ugyanis a vállalkozások egyebek mellett nem rendelkeznek az ágazati jogszabályok által megkövetelt engedélyekkel. Az eljárás alá vont vállalkozások kereskedelmi gyakorlatukat elsődlegesen a www.orangeways.com honlaponkeresztül folytatják, a fogyasztók itt tudnak helyet foglalni különböző buszjáratokra és megvásárolni jegyeiket.

A versenyfelügyeleti eljárás során a GVH megállapította, hogy az ideiglenes intézkedés elrendelésének feltételei fennállnak, így
- a fogyasztói panaszok és a különböző hatóságok jogerős intézkedései alapján megalapozottan valószínűsíthető a jogsértő kereskedelmi gyakorlat,
- az ideiglenes intézkedést a fogyasztók további érdeksérelmeinek elkerülése indokolja,
- a kereskedelmi gyakorlat folytatása veszélyeztetné a gazdasági versenyt, valamint
- megállapítható, hogy az intézkedés halaszthatatlan, és más módon eredményesen nem biztosítható a fogyasztók további anyagi veszteségeinek elkerülése.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.