Légi közlekedés

Pont karácsony előtt állhat le a Ryanair

Figyeljen, ha utazik!

2017.12.13 09:37ma.hu

Állítólag már odáig fajult a Ryanair és a pilótái közti ellentét, hogy nagyobb méretű sztrájk jöhet még idén! Az írek pont karácsony előtt bénítanák meg a forgalmat, de nem pont karácsonykor, legalábbis a mostani hírek szerint - írta az index. Az még nem világos, hogy pontosan mikor lehet a sztrájk, de hét nappal előtte értesíteniük kell majd a céget az ír szabályok szerint. Az olasz pilótáikat is tömörítő Anpac pilótaszakszervezet már jelezte, hogy december 15-én négyórás sztrájkot fognak tartani. A portugál pilóták kis sztrájkot terveznek, emellett a német pilótáik jó részét is tömörítő Vereinigung Cockpit (VC) nevű szakszervezet is sztrájkkal fenyegette a meg a céget.

Mivel kevesebb mint két hét múlva karácsony, akik előtte akarnak repülővel utazni Európában, azoknak héten érdemes lesz jobban figyelniük a híreket. Egy nagy sztrájk esetén ugyanis nem biztos, hogy más légitársaságok rövid idő alatt tudnának reagálni gyorsan megugró keresletre az egyébként is zsúfolt időszakban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.