Hitel

Segélyhitelt ajánl Srí Lankának Magyarország

Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg.

2017.12.09 03:38MTI

Segélyhitelt ajánl a Srí Lanka-i Demokratikus Szocialista Köztársaságnak a magyar kormány.

A határozat szerint a kormány - az Eximbank által folyósítható kötött segélyhitelek feltételei és a segélyhitelnyújtás részletes szabályai alapján - 149 millió euró (46,9 milliárd forint) keretösszegű kötött segélyhitelt ajánl fel Srí Lankának.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter feladata, hogy a Srí Lanka-i féllel tárgyaljon, és a magyar és a Srí Lanka-i kormány közötti pénzügyi együttműködési keretprogram kialakításáról szóló megállapodást mielőbb megkössék.

Az ügylethez kapcsolódó kamat- és díjtámogatás költségvetési fedezetének biztosításáról a segélyhitel teljes futamideje alatt a külgazdasági és külügyminiszternek, valamint Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek kell gondoskodnia - olvasható a határozatban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.