Pénzügyek

Hó végéig költse el a régi 20 ezreseit!

Már csak egy hónap van hátra a régi húszezresek bevonásáig.

2017.12.01 11:18ma.hu
hirdetés
MTI / Győri Károly

December 31-én vonja be a régi, 2015 előtti húszezres bankjegyeket az MNB, tehát éppen egy hónap maradt arra, hogy megszabaduljunk tőlük.

A határidőt követően a régi bankjegyek már nem minősülnek törvényes fizetőeszköznek, a fizetési forgalomban már nem is lehet majd használni őket.

A legtöbb bank és a posta is átváltja már most a régi 20 ezreseket, bár erre 2017. december 31. előtt nem is lennének kötelesek – hívta fel korábban a figyelmet az MNB.

A bevont bankjegyek nem veszítik el értéküket, mert a bankok és a posta három évig, az MNB pedig húsz évig díjmentesen és korlátozások nélkül még beváltja őket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.