Diklórbenzol

Rákkeltő anyag került az IKEA bútoraiba

A BASF cég gyártási hibája során megnövekedett diklórbenzol szint került bizonyos termékekbe.

2017.11.22 12:38MTI

Nem került az IKEA magyarországi áruházaiba azokból a termékekből, amelyekben egy gyártási hiba miatt megemelkedett a diklórbenzol szintje - hívta fel a figyelmet szerdán az IKEA.

Az IKEA Magyarország megjegyezte azt is, hogy a megnövekedett diklórbenzol szint, amely a BASF cég gyártási hibája során került bizonyos termékekbe, nem jelent egészségügyi kockázatot.

A vizsgálat során megállapították, hogy a megnőtt diklórbenzol szintű termékeket a logisztikai folyamat korábbi pontján kiszűrték, a magyarországi áruházakba ezekbe a termékcsaládokba tartozó termékek nem kerültek.

Hangsúlyozták, hogy a termékek biztonságosak, senkire nem jelentenek veszélyt, így az IKEA nem is hívja vissza azokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.