Gazdaság

Több ezren vettek részt a Modern Gyárak Éjszakáján

Több mint kétezren vettek részt a Modern gyárak Éjszakája rendezvényen péntekről szombatra virradó éjjel, amelyen 24 gyár engedett betekintést a működésébe.

2017.11.18 20:30MTI

A különleges éjszakán az érdeklődők testközelből láthattak példákat a negyedik ipari forradalom automatizált és digitalizált termelési megoldásaira, megtudhatták, hogyan néz ki egy igazán modern gyár.

Emellett megismerkedhettek olyan fogalmakkal, mint az Ipar 4.0, a Big Data, vagy a mesterséges intelligencia, de a termelési folyamatok digitalizációját, a korszerű termelésszervezési, vállalatvezetési elveket is bemutatták az érdeklődőknek.

Az eseményen megtekinthető gyárak legtöbbje az autóiparban, gépiparban és az elektronika területén tevékenykedik, de csatlakoztak az eseményhez az élelmiszeriparból és a gyógyszeriparból is.

A rendezvény a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) Ipar 4.0 projektjének egyik állomása volt, amelyet az IFKA (Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft.) és az IVSZ (Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége) részvételével létrejött konzorcium valósít meg. A program célja a hazai termelő kkv-k fejlesztésének elősegítése, nyitottságuk fokozása az Ipar 4.0 termelési rendszerek technológiai, ipari automatizálási, vezérlési megoldásai iránt - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.