Pénzügy

Év végére megközelíti a kétszázat az okos OTP-automaták száma

Év végére megközelíti a kétszázat az okos OTP-automaták száma, a bank intelligens ATM-jeibe a múlt hónapban majdnem két és félszer annyi befizetés érkezett, mint júliusban.

2017.11.17 22:30MTI

Az OTP pénteki közleménye szerint a már működő 162 okos OTP-bankautomatába októberben több mint 13 milliárd forint, a rendszer tavaly őszi elindítása óta pedig 418 ezer befizetéssel összesen 51 milliárd forint érkezett.

A pénzintézet az ügyféligényekkel indokolta az intelligens ATM-ek telepítését. Az OTP szerint a napi bevétel kezelése gondot jelent azoknak, akik munkarendjük miatt nem tudnak a bankfiókok nyitva tartásához igazodni. Hozzátették, hogy a korszerű automatákba bármikor lehet készpénzt befizetni, amelyet aztán azonnal jóváírnak a folyószámlán.

A közlemény idézi az OTP Bank senior üzletfejlesztési menedzserét, aki kiemelte, hogy a kelet-közép-európai régióban egyedüliként az OTP Bank alkalmazza a készpénz visszaforgatási technológiát. Kéner Zsolt hozzátette, hogy ennek köszönhetően a befizetett készpénz közel 90 százaléka visszaforgatható a pénzfelvételkor, így csökkennek a készpénzlogisztikai költségek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.